Städade rum gör oss friska och uthålliga

23 oktober 2019 william eriksson

editorial

Hör här ett argument så gott som något för att genast skaffa kontorsstädning: Ett rent och välstädat rum gör oss uthålliga! Så är det i alla fall om man ska tro en undersökning från Harvarduniversitetet, där över hundra elever fick jobba antingen i ett prydligt, rent rum eller ett som var stökigt. Sedan fick eleverna gå till ett annat rum och lösa ett pussel. Ett olösligt pussel. Vilka elever kämpade på längst? Jo, de från det städade rummet. De kämpade på i arton och en halv minut, medan de andra från det dåligt städade rummet höll ut i elva minuter. 

 

Det finns städproffs

Man behöver väl egentligen bara gå till sig själv på hemmaplan – ett lugnt, välstädat och harmoniskt hem skapar ny energi medan en stökig miljö i stället tar kraft och energi ifrån oss. När det är smutsigt och rörigt är det lätt att tänka på allt man borde göra, istället för att rikta fullt fokus på arbetsuppgiften man har för händer. Många företag väljer att leja bort allt vad kontorsstädning heter till proffsen. Hur du vill ha din kontorsstädning i Stockholm görs upp med städföretaget, till exempel det här: https://enrenarevardag.se/

 

 

Att lägga energin på rätt ställe

En rent kontor bäddar för friska medarbetare. Och om de slipper lägga alltför mycket energi på att hålla ordning (även om vi får anta att viss vett och etikett sköts av alla!) kan de istället fokusera fullt ut på sina arbetsuppgifter. Även med tanke på besökare till kontoret är det förstås viktigt att städningen är proffsigt gjord, till exempel av ett etablerat städföretag. Sedan kan alla anställda givetvis vara med och skapa en behaglig arbetsmiljö. Man kan se över vad som egentligen måste finnas i ett rum och vattna sin krukväxt ibland. Och kanske en myslampa vore på sin plats vid soffbordet?   

Fler nyheter