Partytält – alltid en bra idé

26 oktober 2019 william eriksson

editorial

Är det dags att arrangera en speciell tillställning? Midsommarafton, studentskiva eller bröllop? Då kan ett partytält vara en riktigt bra idé. Ett partytält skyddar inte bara mot regn, det erbjuder även en lite mer skuggig plats för dig och dina gäster att vara på, och skyddar er på så sätt även mot solens starka strålar. 

Ett tält är med andra ord inte bara en bra idé för att hålla dig och dina gäster torra, det är också en bra idé för att undvika solsting. Dessutom kan du dekorera tältet så att det passar till temat och bidrar till stämningen under din speciella tillställning. 

 

Välj rätt tält

Det finns partytält för alla tillfällen. Vilket tält du ska välja beror bland annat på hur stor tillställning du ska ha och vilken funktion du vill att tältet skall fylla. Ett litet partytält på tre gånger tre meter fungerar till exempel alldeles utmärkt som solskydd under utomhusaktiviteter som bröllop, fester och festivaler. Skall tältet däremot användas till matservering till femtio gäster? Då bör du snarare välja ett större, vattentätt tält med sidopaneler. Det allra första du bör göra är med andra ord att fundera över hur många som skall få plats i tältet och vad tältet skall användas till. 

 

 

Hyr ett tält

Innan du rusar iväg och köper ett tält bör du fundera på hur ofta tältet kommer att användas. Skall partytältet bara användas en gång? Då är det en kanske bättre idé att hyra ett tält? Vill du hyra ett partytält finns det många företag som kan hjälpa dig. Många av dem erbjuder dessutom hjälp med transport, byggning och rivning av tältet. Ett av dem är Flying Flerp som arbetar med Tältuthyrning i Göteborg. Hos Flying Flerp hittar du allt från enklare partytält, som du kan sätta upp på egen hand, till större sektionstält som kräver professionell montering. 

Fler nyheter