Lås och låssystem för alla behov

11 oktober 2019 william eriksson

editorial

Yrket låssmed kommer från det äldre skråyrket klensmide inom vilket mindre föremål av järn och stål tillverkades genom smide. Idag är likheterna inte många men behovet av lås och yrkesmänniskor som kan dem är stort. Med tiden har kraven på lås och låssystem ökat och en låssmed idag måste ha kunskap på en lång rad områden, däribland digitala system som gör det möjligt att programmera enskilda nycklar för att enkelt ge tillgång till olika utrymmen. En låssmed kan också ge råd om vilka lås och passagesystem som lämpar sig bäst för olika typer av objekt.

 

 

Olika typer av lås på marknaden

 

Hos en låssmed kan man få hjälp med bland annat installation av enstaka lås och hela låssystem. Vid inflyttning i ny bostad eller företagslokal är det vanligt att man byter ut låsen för att vara säker på att man är den enda som har passande nycklar. Att göra extra nycklar är möjligt genom att en gammal kopieras i en särskild maskin. Det finns moderna låssystem där enskilda nycklar kan programmeras beroende på vilka rum och lokaler en enskild nyckelinnehavare skall kunna komma in i. Dessa lås drivs med elektricitet utan att vara beroende av yttre strömförsörjning eller batteri. Somliga lås är av typen kombinationslås och öppnas genom att en kod knappas in.

 

Jour dygnet runt alla dagar i veckan

 

Hos Låsproffsen i Göteborg har man många års erfarenhet av branschen. I deras butik mitt i centrum kan både företag och privatpersoner få hjälp med allt en skicklig låssmed utför. Det kan handla om att kopiera nycklar eller låsöppning hos kund då man förlorat nycklarna. Bland annat av den anledningen erbjuds jourutryckning dygnet runt. Man servar och installerar låssystem från marknadsledande tillverkare och säljer tillbehör och kringutrustning. Vissa larminstallationer i privatbostäder utförs också. I fokus står kundens behov utefter alla tjänster anpassas.

Fler nyheter