Har du rätt ljussättning på kontoret?

29 oktober 2019 admin

editorial

Nu går vi mot mörkare tider och det går ett tag innan det är julsemester. Med andra ord kanske du kommer spendera en del tid på kontoret. I och med att det är såpass mörkt ute är det väldigt viktigt att ha rätt typ av ljussättning på kontoret. Det kan göras på många sätt och varför inte se till att ljussättningen är mer miljövänlig med hjälp av led och led lister? Det finns i princip ingen grund till att använda sig av gammaldags ljussättning.

light

Det är viktigt att ha rätt typ av ovanljus som oftast sitter monterat i taket. Det är också viktigt att ha en bra skrivbordslampa så att du får rätt ljussättning när du skriver. Vad som inte är så pratiskt är om du får en massa ljus som flödar in i skärmen bakifrån. Det kan göra det svårare att se vad du skriver och anstränga ögonen onödigt.

Oftast är det HR-avdelningen som är ansvarig för att det är en bra miljö på kontoret och detta innefattar också ljussättningen, så om den inte är optimal är det alltså HR-avdelningen du ska ta fatt i!

 

Får du ljus utifrån?

 

Nog så viktigt är det att ha rätt typ av ljussättning inne på kontoret men vad som är viktigare är att komma ut i det tiktiga ljuset och ”ladda upp” dig själv med riktigt solljus. Det är väldigt viktigt nu när det är mörkt att få den ack så nödvändiga dosen av D-vitamin. Den bästa D-vitaminkällan är ljust solen och det sägs att den är bättre än den form av D-vitamin du får genom kosttillskott.

 

Har du ovanstående i åtanke är det desto lättare för dig att komma igenom vintern på kontoret på ett lättare sätt. När December kommer är det bara att tända ljusstaken och njuta av dess sken!

Fler nyheter