Plugga till elektriker

25 oktober 2019 patrick pettersson

editorial

Att jobba som elektriker är ett givande arbete som kan passa för en som gillar att arbeta med händerna. Som elektriker är det ditt jobb att hantera el, vilket om du inte sköter det korrekt kan vara ett farligt jobb. Om du vill plugga till elektriker finns det några olika val som du kan ta. På gymnasiet kan du välja El-och energiprogrammet och välja elteknik som din inriktning. Efter att denna utbildningen är färdig jobbar du oftast som lärling hos ett elföretag. När lärlingstiden är avklarad och du får ett godkännande får du ett certifikat från Elbranschens centrala yrkesnämnd. Det finns självklart även utbildningar för att bli elektriker inom yrkeshögskolan. 

 

 

Arbetsuppgifter för en elektriker 

 

Som elektriker jobbar du både med låg och hög spänning och det finns ingen dag som är den andra lik. Ena dagen kan du jobba med att dra nya ledningar, medan en dag kan du jobba med att göra en felsökning.  Du arbetar ofta uppdrag till uppdrag, ibland ensam och ibland tillsammans med andra hantverkare. Det är ett arbete som kräver att du ofta jobbar sju dagar i veckan och vissa firmor har även jour. Vilket betyder att du kan bli kallad ut på ett uppdrag mitt i natten. 

Jobba som elektriker

 

Som elektriker har du några olika val vart du kan arbeta och hur du vill jobba. Ett alternativ är att jobba för en firma som elektriker. Det finns också alternativet att starta ett eget företag som elektriker. Det är en industri som alltid behöver arbetskraft. Det är ett krävande jobb som kräver att du alltid arbetar med säkerheten i första hand. En firma som anställer elektriker i Västerås är https://www.xn--elektrikerivsters-1qbx.se/. För att hitta ett jobb som elektriker i ditt område kan du kontakta olika företag. Detta är ett bra alternativ för att få en fast anställning. 

Fler nyheter