I Göteborg får du hjälp med fasadmålning

08 februari 2022 jonas_olsson

editorial

Det är inte alltid lätt att hantera ett helt hus. Det är ett heltidsjobb att ha hand om ett hus och allt som ska göras kring det. För att huset inte ska fallera behöver man se till att göra årliga underhåll på det. Även om det inte krävs några stora projekt varje år så är det ändå en del som man behöver göra. Ett stort projekt som man behöver göra då och då med sitt hus är att måla om fasaden. 

Hur ofta man behöver måla om fasaden på sitt hus är lite olika. Det beror på vad huset är målat i för typ av färg sedan tidigare och även var i landet man är bosatt. Ett exempel på något som sliter på färgen på huset är sol. Om man bor någonstans i landet med många soltimmar så bleks ofta den sidan av huset som får mest sol. 

Då kan man alltså behöva måla om fasaden lite oftare, i alla fall bättra på färgen lite på de mest utsatta ställena. 

 

fasadmålning göteborg

 

Låt proffsen måla om fasaden på huset

Behöver du hjälp med fasadmålning i Göteborg ska du vända dig till ett måleriföretag som arbetar med just detta. Det är då man kan lita på att det blir gjort ordentligt och på rätt sätt. Visst kan man måla om sin fasad på egen hand. Men, man bör då vara noga med att veta att man använder sig av rätt kulör och rätt typ av färg. 

Ett visst förarbete krävs också innan man gör en fasadmålning på sitt hus. Gammal färg behöver kanske skrapas bort på sina ställen innan man lägger på den nya färgen på fasaden. Har man ett trähus och träet har blivit dåligt på vissa delar behöver man nog se till att dessa brädor byts ut innan man målar fasaden. 

Fler nyheter