Hjälp med uppehållstillstånd och asylrätt i Göteborg

24 oktober 2019 admin

editorial

Hjälp med uppehållstillstånd och asylrätt i Göteborg

Att vara på flykt i ett nytt och främmande land kan kännas otryggt och skrämmande. Men det behöver inte alls vara så. Är du själv flykting eller känner du någon som är? Oavsett om det är du själv eller någon annan som söker asyl, kan det alltid vara skönt att veta att det finns hjälp att få. Man ska absolut inte känna att man står ensam med sina problem eller bekymmer. Här är några tips till dig som känner att du behöver lite hjälp när det kommer till asylrätt i Göteborg.

Återförening med familj

Har du eller någon du känner familj eller släktingar på annan ort? Då kan det vara bra att söka hjälp för att kunna återförenas med dem. Information kring asylrätt i Göteborg kanske inte alltid är så lättillgänglig, men det finns hjälp att få. Se bara till att söka hjälp så snart som möjligt, då själva processen kan ta lång tid. Man vill ju såklart återförenas med sin familj så snabbt som möjligt. Ta reda på vilka möjligheter du och din familj har i era respektive kommuner.

Utvisning eller andra problem

I vissa fall kan man behöva ta hjälp av en advokat. Det kan till exempel vara om du eller en familjemedlem har fått ett beslut om utvisning. I denna situation är det extra viktigt att söka hjälp med asylrätt. Ingen ska behöva utvisas utan grund. Alla ska ha rätt till att leva ett tryggt och behagligt liv. Om du har fått ett beslut om utvisning, bör du därför kontakta en advokat så snart som möjligt. Ju tidigare du tar kontakt med någon, desto större är chansen att beslutet hävs. Det finns advokater som specialiserat sig på asylrätt i Göteborg.

Om man behöver språkhjälp, finns även detta att få. Många advokatfirmor har sina egna tolkar som kan hjälpa dig med det du behöver för att komma vidare.

Fler nyheter