Glöm inte bort din viktiga ventilationskontroll

29 april 2022 Lily Hansen

editorial

Hur kommer det sig att människor lever med så pass höga krav omkring sig? Man tänker på vad man trycker i sig, vad man har på sig och vad för produkter man köper och stöttar. Trots att man är så noggrann med en del saker, så finns det andra viktigare saker som man glömmer bort, som exempelvis luften. Hur ofta kontrollerar ni att luften i hemmet är som den ska? Eller på kontoret, där man trots allt arbetar en hel dag?

Att utföra en ventilationskontroll i sin byggnad är något man bör göra. Det handlar trots allt om välmående. Oavsett om du inte känner dig påverkad så kan det finnas något som behövs fixas till. Det är inte heller ett stort projekt att kontrollera luften. Allt du behöver göra är att anlita ett företag som gör det åt dig. 

Så hur vet du om du har dålig luft i ditt hem? Det finns saker som kan tyda på att luften är dålig, och de kan du läsa om nedan. 

 

Ventilationskontroll

 

Fungerar ventilerna som de ska?

I alla byggnader så bör det finnas ventiler som håller igång luften. De ska vara i en rörelse där de byter ut den gamla luften mot ny och fräsch sådan. Skulle inte dessa funka som de ska, så kan du märka det genom att du känner dig mycket trött eller ofta har ont i huvudet. Man kan även känna illamående och yrsel. Det kan med andra ord bli ganska jobbiga och allvarliga konsekvenser, så det är viktigt att kontrollera luften. 

Inte alla byggnader har ventiler. Det finns flertalet äldre hus som står utan några alls. Men det finns en räddning för dem med. För givetvis är det aldrig för sent att installera några ventiler. Ta hjälp av ett företag som sköter en helhetslösning åt dig och din byggnad.

Fler nyheter