En välfungerande vardag

24 oktober 2019 Lily Hansen

editorial

Alla människor är olika och har olika förutsättningar i livet. En del kan ha svårt att klara av vardagen på egen hand och kan då behöva hjälp. En personlig assistent är någon som arbetar med att vara den där hjälpande handen. Vad en personlig assistent gör beror helt på kundens behov. Det kan handla om att hjälpa till med matlagning, städning, handling och att sköta den personliga hygienen. Andra personer kan behöva lite mindre hjälp. Det kanske räcker med att ha en assistent dagtid som hjälper till med att handla och att följa med som stöd på olika aktiviteter. Om du bor i södra delarna av Sverige kan du få hjälp med personlig assistans i Skåne.

 

 

Hur man väljer sin assistent

 

En personlig assistent kan många gånger vara med en stora delar av ens vardag. Och då är det viktigt att personkemin stämmer överens. Det är alltid kunden själv som beslutar om det känns rätt eller inte. Innan assistenten börjar arbeta för sin kund brukar man därför träffas först på ett möte. Man kan ta en kopp kaffe tillsammans eller bara sitta och prata en stund. Så att både assistenten och kunden får känna in situationen och senare besluta om man passade ihop helt enkelt. Eftersom den personliga assistenten ibland är med och hjälper till med den personliga hygienen är det väldigt viktigt att kunden känner sig trygg med sin assistent.

 

Vem passar att arbeta som personlig assistent

 

Det är såklart svårt att svara på. En grundläggande förutsättning för att man ska trivas i jobbet som personlig assistent är att man tycker om att arbeta med människor. Kanske drivs man att ha ett meningsfullt arbete där man dagligen får hjälpa någon som behöver. Det kan också vara bra om man är en bra lyssnare. Så att du kan känna in och kunna tillgodose din kunds behov.

Fler nyheter