Bara en låssmed kan släppa in dig

27 november 2021 lily_hansen

editorial

Ja, ni har väl hört historierna vid det här laget. Man ger sig ut en fredagskväll för att dansa loss veckans arbetsångest. Armarna flyger och far och den ena efter den andra drinken hamnar innanför västen. Man vet knappt var man är, och det är en underbar känsla. Till dess att det är dags att gå hem och lägga sig efter att fullständigt ha tagit ut sig. Då inser man att man inte heller vet var sina nycklar är. Man har då tyvärr blivit utelåst.

Antagligen ligger väl nycklarna någonstans på dansgolvet på klubben. Eller hamnade de på bussätet på vägen hem. Eller så har du tappat dem någonstans på stan. Det är inte lönt att gå tillbaka och leta. Det vore slöseri med tid. Var som är betydligt mer tidseffektivt, och smartare, i det här läget är att ringa en låssmed. För just nu vill du trots allt bara hem. In i ditt hem, lägga dig i sängen och sova bort ruset. 

 

image

 

Det finns inget annat val

Men kostar det inte alldeles förfärligt mycket att ringa en låssmed mitt i natten för att släppa in dig? Kanske, men det är ett litet pris att betala om du jämför med att alternativet är att sitta ute på trappen hela natten. Det är säkert både mörkt, kallt och ensamt. När längtan för att komma in är så stark så betalar man gärna mer än nödvändigt bara för att komma in i värmen. Och det enda alternativet är ju att ringa en låssmed. Det finns inget annat val.

Och vilken lättnad det är sedan när låssmeden ryckt ut, brutit upp låset och släppt in dig i ditt trygga hem. I en sådan situation som när man är utelåst står det högst upp på önskelistan. Man är inte så kaxig där och då. Tacksamheten gentemot låssmeden är förstås enorm.

Fler nyheter