Asfalt kan vara en enkel lösning

25 oktober 2019 william eriksson

editorial

Vare sig du har en vanlig villa eller äger en större fastighet kan asfalt vara en bra lösning istället för grus eller singel. Asfalt är mer eller mindre underhållsfritt och perfekt för uppfarten eller parkeringen. Förutom att det kan vara billigare i längden så släpar man in mindre smuts i huset. Det leder till mindre städning i trappuppgångar och hallar i hus. Det kan vara en bra idé att höra med företag som kan sina saker som företag som arbetar med gjutasfalt i Mälardalen. Idag kan man också välja annan färg än den traditionella svarta asfalten.

 

Asfaltera garageuppfarten

Det är såklart lite förberedelser när du ska asfaltera och som sagt det är smidigt att anlita någon. Förarbetet är själva grunden så där ska du inte slarva om du vill resultatet ska bli bra. Gjutasfalt är ett vattentätt, motståndskraftigt och åldersbestämt material som används. Du behöver se till att grunden är jämn och det är bra att använda en vält för att få extra jämnt underlag som är rejält packat. Tänk på att utetemperaturen inte ska understiga fem grader Celsius. Markarbetet är det absolut viktigast när det kommer till asfalt och gjutasfalt.

När det väl är dags att asfaltera

När grundarbetet är gjort går det hyfsat snabbt att asfaltera. Gjutasfalt är ett bra val men håller runt 200-220 grader Celsius. Det är en trögflytande massa, plastisk och dessutom lätt att forma. Det krävs ingen vältning utan är efter utläggning klar när den svalnat helt. Det används som speciella transportkokare för det går inte att hålla den höga temperaturen annars. Det går som sagt att asfaltera själv men när ett proffs är inblandat så är det ingen tvekan att jobbet blir perfekt och du har dessutom en garanti om det inte blir bra. När asfalten väl är på plats så är det enkelt att underhålla. 

Fler nyheter